Hoppa till sidans innehåll

Pickleball


Pickleball är en kombisport med spelglädje och är en av världens just nu snabbast växande sporter. Pickleball spelad singel eller dubbel är en blandning mellan tennis, bordtennis och badminton med racket och boll avsedda för sporten.

För mer info kontakta instruktör Siv-Britt Håkans 070-627 77 02

De senaste åren har padel varit sporten på allas läppar. Nu kommer nästa racketsport som växer så det knakar i Sverige, Pickleball.

Nu finns Pickleball i bokningssystemet. Det ingår i guldkort och finns även att köpa träningskort som enskild aktivitetet, mer info här  

Här hittar du även information och hur du köper träningskort och bokar dina pass!

Det fiffiga med pickleball är att det inte behövs dyra planer och utrustning. En plan yta av modell badmintonmått, ett nät, en boll och racket – sen är det bara att köra.

Nu kanske många tänker att pickleball är en vilsekommen fluga som dök upp i padelns spår. Långt ifrån. Pickleball har mer än 50 år på nacken. Den skapades av en uttråkad amerikansk familj utanför Seattle i mitten av 1960-talet. De senaste åren har pickleball varit en av USA:s snabbast växande sport med gigantiska US Open-tävlingar.

Det som gör att just den här racketsporten passar in i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets omfattande aktivitetsutbud är enkelheten, tillgängligheten och att alla kan spela. Du spelar med ett lätt racket av beachtennismodell, en lätt boll som liknar en innebandyboll och du kan spela både singel och dubbel.

Vill du se hur Pickleball funkar? Kolla på denna instuktionsfilmen:

https://www.youtube.com/watch?v=1hZrXehuYn0&feature=youtu.be

 

Uppdaterad: 19 OKT 2019 10:46 Skribent: Gunilla Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Vännäs - Korpen
Kristina Karlsson, Fällforsvägen 93
91134 Vännäs

Kontakt:
Tel: 0705773461
E-post: bokning.vannas@gmail...

Se all info